Stringer

PLEASE NOTE:

This is an English language production, but it mixes a lot of Finnish as well.

This is an independent production (no direct salary / volunteer work).

Tämä on englanninkielinen tuotanto, mutta siinä on paljon suomenkielisiä rooleja myös. Tuotantokieli on kuitenkin englanti pääsääntöisesti.

Tämä on riippumaton tuotanto (talkoo). 

APPLY HERE:

CREW CALL


(scroll down for the finnish version)

Outline Studios is shooting their next independent fiction feature film from July 5th – August 22nd of 2021 (the dates have been updated due to Corona situation). The working title is “Stringer” and it is an action movie. It is a joint passion project of director Mara Jelinko and stunt coordinator Oula Kitti who have been developing the project for a few years now. The team has successfully filmed a demo segment of the movie in the fall and continuing after the proof of concept piece, Outline Studios is launching the production of the full movie.

The film is being produced independently, meaning on a micro-budget and no salary (but a percentage of the profits of the film if applicable), but we have a first class production team and equipment (ie. shooting on Arri Alexa). The production will take place in Helsinki and it’s close vicinity and we are shooting 5 days a week (but not necessarily only on weekdays), industry standard shooting days, seven weeks in total. 

Mara Jelinko’s previous two features (“Pystyssä/Indebted” and “Lunastus/Guilt”) have been produced in the same way and they have received a wide international festival distribution and even awards, they have been in Finnish cinemas around the country and can now be found on Elisa Viihde. 

The production is international, so english is our base working language, but for most positions you can manage with Finnish as well!

SYNOPSIS: 

Anna is a traumatized ex soldier with some specialist training, trying to make a living as an emergency services videographer, a stringer. She stumbles upon a joint CIA-Interpol undercover operation and records how the Interpol agents are murdered by an unknown assailant. The CIA agent in charge, Jeffers sees Anna and thinks that she is the killer. Driven by guilt for pushing too aggressively for the operation and a need to vindicate himself, Jeffers puts everything into pursuing Anna, who in turn needs to unravel the conspiracy behind it all to clear her name. As things unravel, they both become scapegoats for the international conspiracy behind it all and they need to join forces to survive it.


Outline Studios tuotantoyhtiö kuvaa kolmatta pitkää fiktioelokuvaansa vuoden 2021 Heinäkuun 5.pv – Elokuun 22.pv välillä (aikataulua on muutettu koronaviruksen tilanteen vuoksi). Projektin työnimi on “Stringer” ja kyseessä on toimintaelokuva. Stringer on ohjaaja Mara Jelinko:n ja tunnetun stunt-koordinaattori Oula Kitin yhteinen intohimoprojekti, jota on kehitelty parisen vuotta. Elokuvasta kuvattiin onnistuneesti kymmenen sivun pätkä proof-of-concept mielessä syksyllä ja sen perusteella valmistellaan nyt koko leffan kuvaamista.

Etsimme nyt työryhmää useampiin työtehtäviin. Elokuvaa tuotetaan riippumattomana mikro-budjetin tuotantona, eli talkoovoimin (tarjoamme kuitenkin osuudet elokuvan mahdollisista voitoista), mutta meillä on huippuluokan tekijöitä ja kalustoa käytössä (esim. Arri Alexa). Kuvaukset tapahtuvat Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla, viitenä päivänä viikossa (ei välttämättä arkipäivinä), yhteensä seitsemän viikkoa. 

Ohjaaja Marton “Mara” Jelinkon kaksi aiempaa pitkää fiktiota (“Pystyssä” ja “Lunastus”) toteutettiin samalla tavalla ja ne ovat saaneet laajan kansainvälisen festivaalilevityksen sekä voittaneet sen myötä festivaalipalkintoja. Elokuvat olleet myös laajassa kotimaisessa elokuvateatterilevityksessä ja löytyvät nykyään Elisa Viihteestä.

Työryhmä on kansainvälinen, joten päätuotantokieli on englanti, mutta suurimmaksi osaksi pärjää varmasti pelkällä suomella.

SYNOPSIS:

Elokuva kertoo Annasta, entisestä erikoisjoukkojen sotilaasta, joka kuvaa vauhdikkaita tilanteita ja poliisin hälytyksiä videojournalistina Helsingin yössä. Hän päätyy todistamaan ja kuvaamaan epäonnistuneen kansainvälisen poliisioperaation ja päätyy Interpol poliisien tappamisen pääepäillyksi. Operaatiota johtaa Jeffers, joka on ikääntyvä ja syöpää sairastava CIA:n agentti, joka on lähetetty Suomeen, koska “täällä ei tapahdu ikinä mitään”. Hän kasaa operaation väkisin, eräänlaisena viimeisenä lunastuksena uralleen ja maineelleen. Kun operaatio epäonnistuu, hän syyttää itseään poliisien kuolemasta ja lähtee raivokkaasti jahtamaan luulemaansa syyllista, Annaa. Anna taas joutuu pakenemaan ja selvittämään tilanteen aitoa syyllistä. Jonkin aikaa kissa-hiiri leikkiä leikittyään Jeffers alkaa tajuamaan että Anna ei ole oikea syyllinen ja molemmat omin päin selvittelevät tilanteen takana olevaa isompaa salaliittoa, johon sotkeutuu niin kansainvälistä poliittista vaikuttamista, kuin kotimaista valtapeliä myös. Lopulta Jeffers ja Anna yhdistävät voimansa saadakseen oikeat syylliset vastuuseen.